Obec

Radslavice

Okres Vyškov

Hlášení 4. 9. 2024

  1. Oznamujeme čtenářům, že dnes se v obecní knihovně půjčují knihy. V době od 17 hod. do 18 hod.
  2. Vodovody a kanalizace Vyškov, a.s. oznamují, že ve čtvrtek 5. září 2024 od 7:30 hod. do 14 hod. bude probíhat odkalování vodovodu.
  3. Fotbalisté Rapidu zvou všechny své příznivce na mistrovský zápas Radslavice – Hoštice Heroltice B, který se odehraje ve středu 4. září 2024 v 18 hod. na fotbalovém hřišti. Občerstvení zajištěno.
  4. Společnost RESPONO, a.s. ve spolupráci s naší obcí provede v sobotu 7. září od 12:00 do 12:30 hod. u obchodu sběr nebezpečného odpadu. Patří sem např. akumulátory, plechovky od barev, barvy a ředidla, zářivky a výbojky, pesticidy, fotochemikálie, léky, lepidla, dezinfekční a čistící prostředky, zaolejované hadry, nádoby se zbytky chemikálií, vyjetý motorový a převodový olej.
  5. Oznamujeme občanům, že v sobotu 7. září 2024 bude obvodem naší obce probíhat automobilová soutěž XXXII. RALLY VYŠKOV. Cesta na Pustiměř bude uzavřena od 8:00 do 15:00 hodin. Žádáme občany, aby dodržovali pokyny pořadatelů a Policie ČR, aby nevstupovali na uzavřenou trať, nenechali volně pobíhat domácí zvířata, a především zvýšili dozor nad dětmi.
  6. Zastupitelstvo obce Radslavice oznamuje občanům, že dříve poskytovaný dotační program na pořizování bio popelnic od fi. Respono do domácností již není dostupný. V současné době obec nemůže nadále poskytovat bio popelnice zdarma, neboť již tento program nezískává finanční podporu a všechny dříve nakoupené zásoby již byly vyčerpány, a proto pořízení dalších popelnic je zpoplatněno.
    Občan si v případě zájmu pořídí popelnici na bio na vlastní náklady. Nádobu lze zakoupit u fi. Respono nebo jinde, ale musí mít parametry nádoby na bioodpad (hnědá popelnice, mřížka uvnitř a odvětrávací otvory po stranách). Jakmile si občan popelnici pořídí, musí ji nahlásit na obecním úřadě, aby byla nahlášena fi. Respono a následně vyvezena.
    Zpoplatnění vývozu popelnic bude ve stejném režimu jako doposud.
    a. Každá nemovitost má nárok na vývoz 1 nádoby o velikosti 140 l bioodpadu zdarma.
    b. Za každou další bio popelnici o velikosti 140 l zaplatí občan za vývoz 800,- Kč za rok.
    c. Za každou další bio popelnici o velikosti 240 l zaplatí občan za vývoz 1 600,- Kč za rok.
    d. Pokud občan bude chtít místo 140 l bio popelnice, jejíž vývoz má nyní zdarma, větší 240 l bio popelnici, zaplatí 800,- Kč za rok.
    Jakmile si občan popelnici pořídí, musí ji nahlásit na obecním úřadě, aby byla nahlášena fi. Respono a následně vyvezena.