Obec

Radslavice

Okres Vyškov

Hlášení 19. 6. 2024

  1. Komise pro dopravu a bezpečnost v dopravě BESIP při MěÚ Vyškov, Velitelství výcviku – Vojenská akademie, Policie České republiky a Hasičský záchranný sbor pořádají v úterý 25. června od 9.00 do 12.00 hodin na náměstí ve Vyškově Den prevence a osvěty v dopravě. Uvidíte ukázku vyprošťování osob z vozidla, děti si mohou odnést daktyloskopické otisky prstů i drobné dárky za aktivní účast v soutěžích. Můžete si zopakovat základy první pomoci či nechat změřit krevní tlak. Uvidíte policejní, vojenskou i hasičskou techniku. Pomocí speciálních brýlí si můžete vyzkoušet, jak nebezpečné je pohybovat se ve stavu opilosti či pod vlivem drog. Akce, kterou podpořil i Jihomoravský kraj, BESIP, Maják Vyškov a Český červený kříž Vyškov je určena pro širokou veřejnost od menších dětí po dospělé.
  2. Újezdní úřad Březina oznamuje, že z důvodu rozsáhlé rekonstrukce vstupní budovy kasáren Dědice je od 19. 6. 2024 až do 31. 12. 2024 zcela uzavřen průchod k Újezdnímu úřadu Březina. Provoz úřadu není omezen. Vstup veřejnosti na úřad je zajištěn pouze v doprovodu. Podrobná informace o dočasném režimu vstupu na Újezdní úřad Březina je umístěna ve vstupní hale do kasáren.
  3. Obec Radslavice pořádá zájezd pro občany do Brna. Na programu je prohlídka historického centra s průvodcem, návštěva hradu Špilberk a poté navštívíme evropský unikát Vodojemy na Žlutém kopci. Zájezd se uskuteční v sobotu 24. srpna 2024. Cena dospělý 650 Kč, senior 470 Kč a děti 370 Kč. Přihlásit se můžete na obecním úřadě do 21. 6. 2024.
  4. Oznamujeme občanům, kteří se přihlásili na obecní zájezd do ZOO Jihlava, že odjezd autobusu bude v 8:30 hod. z Radslaviček a v 8:35 hod. z Radslavic.
  5. Oznamujeme čtenářům, že dnes se v obecní knihovně půjčují knihy. V době od 17 hod. do 18 hod.
  6. Oznamujeme občanům, že ve čtvrtek 20. 6. 2024 bude probíhat oprava komunikace v Kančí uličce.